loader

Maak je eigen wandklok 25 september 2015

Na weken klus-rust, kreeg ik het weer op mijn heupen. Ik dook mijn klus-kast in en kwam er uit met 4 porseleinen (tenminste dat klinkt wel leuk) bordjes. Dit was de opbrengst van mijn kringlopentour afgelopen voorjaar met Anne. Aangezien de uurwerken helemaal uit China moesten komen, duurde het even voor ik dit project kon afmaken. Maar ook hier is de werkelijkheid minder charmant dan ik hem jullie voorspiegel: ik had die uurwerken namelijk al maanden in huis, maar kwam er gewoon niet eerder aan toe.  Maar, wie wat bewaart, die heeft wat. Dus in dit filmpje laat ik jullie zien hoe ik deze bordjes heb omgetoverd tot klokjes. Van de 4 bordjes moest ik er helaas 1 tijdelijk als opgegeven beschouwen. Het 4e bordje bleek namelijk te dik voor het uurwerk dat ik had aangeschaft. Die houden jullie dus nog van me tegoed…

Bedankt weer voor het kijken!

Ps:  Nu houd ik ervan om te weten hoe laat het is, maar om nu nog 3 klokken in mijn huis te hangen, dat is me wat veel. Wellicht weten jullie iemand die we zo’n klokje cadeau kunnen doen? Of willen jullie hem  zelf wel hebben? Ze zijn te koop, dus als je een mooi voorstel doet, stuur ik hem je toe!

Stappenplan

 1. Meet het midden van het bordje af
 2. Plak aan de bovenkant een stuk schilderstape over de plaats waar je gaat boren
 3. Neem een boormachine en zet hem op een lage stand (niet de klop-boor stand), plaats een dun steenboortje in de kop en boor voorzichtig op de aangegeven plaats.
 4. Wanneer je merkt dat je niet verder komt, kun je de boor op een hogere stand zetten
 5. Wanneer het gat gemaakt is, pak je een groter boortje, om het gat groter te maken.
 6. Monteer nu het uurwerk:
  1. Aan de achterkant eerst een rubberen ring plaatsen
  2. Vervolgens het uurwerk van achteren naar voren in het gat steken
  3. Aan de voorkant eerst een ringetjes over het schroefdraad schuiven.
  4. Met een engelse sleutel het moertje goed vastzetten.
  5. En daarna kun je de wijzers een voor een vastzetten. Eerst de uurwijzer, dan de minutenwijzer en dan de secondewijzer.
 7. Voordat je de batterij in het uurwerk stopt, dien je eerst alle wijzers over elkaar te zetten, zodat het oogt als twaalf uur. Vervolgens, als je de batterij erin stopt, kun je de middels het wieltje de juiste tijd instellen. Met de foto’s erbij moet het vast lukken! Veel succes.


Boodschappenlijst Maak je eigen antieke klok

Batterijen
Afplaktape
Uurwerk (Conrad)
– Veertjes

 Gereedschap

Sencys rolmaat 3m
Boormachine
– Steenboortjes
– Engelse sleutel (voor vastschroeven uurwerk)

 

stap 1

stap 2

stap 4

stap 5

 

stap 6

stap 7

stap 8

stap 9

Resultaat 0

 

Neem ook een kijkje op de inspiratiewebsite whatiwouldbuy.com, waar je nog meer home design projecten kunt bekijken!

YDEAS

0 # # # # # # # # #

Geef een reactie

Copyright by Ydeas® 2015

Tweede Oosterparkstraat 33
1091 HV Amsterdam

T. 06 - 33901454
E. mail@y-deas.com


Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Cache directory not writable. ZenCache needs this directory please: `/home/carina/ydeas/wp-content/cache/zencache/cache/http/y-deas-com`. Set permissions to `755` or higher; `777` might be needed in some cases.' in /home/carina/ydeas/wp-content/plugins/zencache/src/includes/closures/Ac/ObUtils.php:318 Stack trace: #0 [internal function]: WebSharks\ZenCache\AdvancedCache->WebSharks\ZenCache\{closure}('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/carina/ydeas/wp-content/plugins/zencache/src/includes/classes/AbsBaseAp.php(55): call_user_func_array(Object(Closure), Array) #2 [internal function]: WebSharks\ZenCache\AbsBaseAp->__call('outputBufferCal...', Array) #3 [internal function]: WebSharks\ZenCache\AdvancedCache->outputBufferCallbackHandler('<!DOCTYPE html>...', 9) #4 /home/carina/ydeas/wp-includes/functions.php(3549): ob_end_flush() #5 [internal function]: wp_ob_end_flush_all('') #6 /home/carina/ydeas/wp-includes/plugin.php(525): call_user_func_array('wp_ob_end_flush...', Arr in /home/carina/ydeas/wp-content/plugins/zencache/src/includes/closures/Ac/ObUtils.php on line 318